headerimg

 

Familie Mulders.

Vanaf oudsher woonde de familie Mulders aan de oude Baan. Dit was vroeger een doodlopend zandpad. Er kwam daarom ook bijna niemand in deze hoek. 19 november 1887 werd Karel op de Oude Baan in dit huis geboren. Trouwde op 27 augustus 1910 met Maria Staring uit Westervoort. Uit dit huwelijk kwamen 4 kinderen.

Tijdens de oorlog is het oude huis volledig verwoest. In Groningen werd aan de familie Mulders al medegedeeld, dat ze net als vele andere, niet moesten schrikken hoe ze hun huis bij terugkomst zouden aantreffen. Er was ook werkelijk niets meer van over. Toen hebben ze even elders bij familie geleefd tot de noodwoning klaar was. Omstreeks 1950 is het nu nog bestaande huis hier tegenaan gebouwd. De oorspronkelijke noodwoning is nu nog steeds de achterbouw van het huis.

Fun Mulders wilde met zijn An gaan trouwen en bouwde zonder vergunning iets verderop een klein wit huisje. Hout was er niet dus werd het dak/kap gebouwd uit bomen die hij in de buurt kapte. Toen pastoor aan Fun vroeg waar hij ging wonen met zijn toekomstige vrouw vertelde hij de pastoor dat hij de woning illegaal gebouwd had. Pastoor zei dat het prima was en als de gemeente wat zou zeggen hij persoonlijk ervoor zou zorgen dat deze woning zou blijven.

Moeder stierf in die tijd en Vader en een zoon bleven tot het nieuwe huis klaar was in de noodwoning wonen. Toen het nieuwe huis klaar was betrokken Fun, An en Vader het nieuw gebouwde huis. Het kleine witte huisje werd daarna verhuurd aan Baartz en later ook aan hun verkocht. Fun en An Thijssen (van de Wezerweg uit Well) kregen drie kinderen, Miemie, Kay en Nellie.

 

  

Voor foto’s van de familie Mulders, klik hier.