Tramhalte
Op 31 mei 1913 werd de 63 kilometer lange tramlijn van Nijmegen – Gennep – Venlo in gebruik genomen. De Maas-buurt Spoorweg ( MBS ). In 1911 wordt de NV. Maas-buurtspoorweg opgericht. De NBDS nam het voortouw tot realisering van de plannen, die in 1878 waren afgeketst, om een spoorlijn op de rechter Maasoever te realiseren. Van Nijmegen via Gennep naar Venlo.
Een ingenieursbureau maakte bestek en tekeningen voor de spoorlijn. Het bedrijf dat het laagst ingeschreven had, kon meteen met het werk beginnen, bijvoorbeeld twee grote viaducten in het traject. Er moesten ook bestaande viaducten worden verzwaard om de 18 ton wegende locs van de tram te kunnen dragen.
Bij de opening wijst de pers erop dat de dorpen door deze aanleg uit hun isolement komen en een uitgebreide leefwereld krijgen en dat daardoor welvaart zal volgen voor de agrarische bevolking omdat de tram import- en exportmogelijkheden zou bieden. De vreemdelingen zouden kennis kunnen maken met de schoonheid van het landschap langs de spoorlijn. Op 2 juni 1913 begon de tram volgens dienstregeling te rijden en reed deze met het geluid van de stoomfluit zijn reis langs de rijksweg. Een personen- en goederenvervoer dat voor die tijd zeer goed te noemen was.
Eerst waren het alleen stoomtrams maar vanaf 1935 kwamen de dieseltrams. De Tram reed tot 17 september 1944. Zo stopte deze tram ook bij tramhalte Aijen. Hier stond ook een café. Op de gevel van dit café stond dus ook "Halte Ayen". Eerst had Jan Hoevenaars dit café en daarna Frans Michels. Dit pand werd later door brand verwoest en heeft Frans er een nieuw pand op laten bouwen. Frans werkte overdag bij Havens in Maashees, en Grada runde het café.
Het café-restaurant is in 1958 verkocht aan de familie Van Lanen, daarna werd het verkocht aan Dhr. Stam en kort daarna doorverkocht aan Dhr. Passier, daar werd het ook chauffeurscafé. Thans wordt het café-restaurant Arizonastop (De Truck in de volksmond genoemd) gerund door de eigenaren Toine en Marian van Empel.