headerimg

 

Cafe Het Anker.

Café het Anker was eerst eigendom van de familie Ponjee – Verstraelen. Dochter An trouwde met Piet Wolters en samen gingen zij dit cafeetje runnen, tevens hadden zij in ditzelfde pand een kruidenierswinkeltje. Het Anker was een van de vele cafeetjes in Aijen, vele waren gewoon in de huiskamer van een familie gevestigd. Het moeten het er in totaal zo’n 13 zijn geweest.

Het Anker was een gezellig cafeetje waarin een tap maar ook een jukebox stond, waaruit altijd vrolijke klanken kwamen. Er werd menig triomf van de handboogschutterij gevierd maar ook bruiloften of gewone feestjes. De winkel en het café waren altijd open, maar in de winter was het niet rendabel om in het café de kachel op te stoken. Daarom moesten de klanten in de winkel zitten en konden moeder en de meiden tussendoor de sokken stoppen en de was strijken.

Het waren leuke en gezellige tijden. Veel schippers die losten aan de loswal kwamen een pilsje of ander drankje nuttigen in café Het Anker van de familie Wolters. Achter dit café stonden de schietdoelen van handboogschutterij St. Agatha opgesteld. Maar helaas sloot dit cafeetje haar deuren in 1967.

 

 

 

Voor foto’s van café Het Anker, klik hier.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over de familie Wolters klik hier.